Inschrijven bij de gemeente

Home » Huurgids » Ik wil huren » Inschrijven bij de gemeente

Inschrijven bij de gemeente

Als je gaat verhuizen, dan is het verplicht je in te schrijven bij de nieuwe gemeente. Ook een verhuizing binnen dezelfde gemeente geef je door. Dit kun je doen vanaf vier weken vòòr de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing. Als je dit niet doet, dan kun je een boete krijgen van zo’n 325 euro. Ga je maximaal 4 maanden in een andere gemeente wonen? Alleen dan is inschrijven niet verplicht. In alle andere gevallen wel.

Je kan op verschillende manieren je verhuizing doorgeven. Bij de gemeente Groningen kan het zowel online als bij het gemeentelijke loket. Hier lees je er meer over.

Schrijf je je in bij je nieuwe gemeente, dan wordt je automatisch uitgeschreven bij je oude. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Wil je zeker weten dat het allemaal gelukt is met inschrijven? Controleer het dan even via Mijn Overheid.

Als je nog niet eerder op jezelf gewoond hebt, dan brengt het inschrijven bij de nieuwe gemeente voordelen met zich mee. Je bent dan namelijk officieel uitwonend en hebt dus ook recht op een uitwonende studiebeurs. Oftewel: meer geld!

Compare Listings

Titel Huur Status Type Oppervlakte Doel Slaapkamers Badkamers