Voorkom en bestrijd ongedierte in huis

Home » Huurgids » Onderhoud » Voorkom en bestrijd ongedierte in huis

Voorkom en bestrijd ongedierte in huis

Muizen, vlooien, mieren, wespen.. deze huisgenoten ben je liever kwijt dan rijk. Dus hoe kom je van dit ongedierte af?

Allereerst is het goed te weten dat de meeste ongedierte afkomt op voedsel. Zorg dus dat je altijd je eten goed opbergt in afgesloten verpakkingen. Vergeet ook niet de kruimels op het aanrecht en je tafel meteen op te ruimen en laat de vuilniszak niet een week lang op de gang staan.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het ongedierte je woonruimte niet in kan. Bijvoorbeeld door gaten en kieren te dichten. Een muis heeft aan een kiertje van een halve centimeter al genoeg om je kamer in te komen. Horren voor de deuren en ramen houden de muggen en wespen op afstand.

Ongedierte nestelt zich graag in warme, vochtige en beschutte plekken. Bijvoorbeeld in dat rommelige hoekje op je kamer of onder in de kast. Voorkom dus dat je plekken creëert waar ongedierte zich thuis voelt.

Heb je dan toch ongedierte in huis? Dan is er soms grover geschut nodig. Je kan kiezen voor chemische bestrijdingsmiddelen, maar kijk ook eens naar milieuvriendelijke verdelgers. Gebruik bijvoorbeeld een muizenval in plaats van gif of vul een plantenspuit met water en azijn voor het bestrijden van mieren.

Compare Listings

Titel Huur Status Type Oppervlakte Doel Slaapkamers Badkamers